#durftevragen

En huis kopen….. hoe gaat dat eigenlijk?

Ga je een huis kopen of huren dan komt er veel op je af en zijn er tal van vragen waar je mee zit. Ga je je huis verkopen of verhuren dan zijn er weer andere zaken waar je rekening mee moet houden. We leggen je graag uit hoe dit werkt. Welke vraag je ook hebt over het kopen, verkopen, huren of verhuren van een huis wij hebben een helder antwoord.

MakelaardijTaxatieHypotheekContact
#makelaar

Makelaardij

KopenVerkopenHurenVerhuren
#kopen

Huis kopen

Kom bij ons op gesprek om te kijken wat er mogelijk is bij het aankopen van een woning. Tijdens de koffie bespreken we vrijblijvend de volgende zaken;

 • Wat zijn je woonwensen?
 • Hoe haalbaar zijn je woonwensen?
 • Hoe werkt dat nou, het kopen van een huis?
 • Wat kunnen we voor je betekenen?
 • Welke tips zijn er bij het aankopen van een huis?

Een huis kopen….. hoe gaat dat eigenlijk?

#verkopen

Huis verkopen

Verkoopmakelaar? Wij garanderen je een opbrengst die hoger is dan je besparing

Een huis verkopen lijkt in principe niet moeilijk. Vraag en aanbod worden op basis van een prijs bij elkaar gebracht. En juist daarin schuilt de moeilijkheid. Wat is de juiste prijs?
De prijs is niet alleen afhankelijk van de grootte van de woning, maar ook van de omgeving, staat van onderhoud, aanbod van soortgelijke huizen in de buurt en de marktomstandigheden.

Wat is mijn woning waard?
De meest gestelde twee vragen die wij krijgen zijn “Hoe snel is mijn huis verkocht?” en “Voor hoeveel?”
Het antwoord op deze vragen hangt voor een belangrijk deel af van de lokale marktomstandigheden en hoe verkoopklaar je huis wordt aangeboden. Om je een goed inzicht te geven in de waarde van je woning kun je een gratis en vrijblijvende waardebepaling van je huis aanvragen. Met deze waardebepaling krijg je inzicht in een realistische verkoopprijs en de verkoopbaarheid in de huidige markt.

De juiste prijs bepalen
Natuurlijk is je huis in jouw beleving het mooist. Je ziet meer dan alleen de stenen. Je ervaart ook de herinneringen en de bijbehorende emoties bij het huis, de fijne sfeer in de straat en de leuke buren. Dat maakt het huis voor jou het meest waardevol. Echter, kopers hebben die emotie (nog) niet en zullen je huis wel degelijk vergelijken met andere huizen die op dat moment op de markt zijn. Ook buiten je straat of buurt. Het bepalen van de juiste vraagprijs is daarom een van de meest belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle verkoop.
Wij helpen je je te verplaatsen in hoe een koper zijn keuze maakt. We vergelijken jouw huis met vergelijkbare recent verkochte huizen en met vergelijkbare huizen die nu te koop staan. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs.

Verkoopklaar maken van je huis
Het huis voorbereiden voor de verkoop betekent dat het eruit moet zien alsof de koper er zo in kan. Dat is een enorm voordeel voor vrijwel alle kopers. Het is een klus om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar het is het wel waard. Wij zullen je daarbij helpen.

Fotografie en plattegronden
Na het retourneren van de verkoopopdracht, maken wij in overleg met je een afspraak om met de fotograaf/inmeter langs te komen om je huis goed in beeld te krijgen. Met een beknopte publicatie tekst, de foto’s en de plattegronden, kunnen we de woning gaan voorbereiden voor plaatsing op de diverse internetsites, zoals Funda, de diverse etalages, mailing, Facebook.

Bezichtigen
Na plaatsing op Funda kunnen wij de eerste telefoontjes voor bezichtigingen verwachten. Kandidaten komen alleen ofwel met een aankoopmakelaar. In goed overleg met jou als verkoper zullen de bezichtigingen worden gepland en is een flexibele opstelling van onze kant vanzelfsprekend. Na een bezichtiging krijg je uiteraard terugkoppeling over de eerste reacties. Na een week bellen wij de bezichtigers nog even na voor een definitieve reactie.

Onderhandelen over de prijs
Heeft een koper interesse, dan zal er een bod gedaan worden. Wat nu?
Wij hebben hier dagelijks mee te maken en kunnen je door onze ervaring goed adviseren over hoe te reageren op een bod met de daarbij behorende condities.

Bod en condities geaccepteerd, huis verkocht!
Zodra je het met de koper eens bent geworden over de koopsom en overige voorwaarden, is het zaak dit snel schriftelijk vast te leggen. Dit gebeurt door het opstellen en ondertekenen van een koopovereenkomst. In deze overeenkomst wordt alles gedocumenteerd, zodat de koper precies krijgt wat hij gekocht heeft en jij precies weet wat je moet leveren. Denk hierbij aan zaken die je achterlaat in en om het huis. Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de koop nog niet definitief geworden. In bijna alle gevallen zal er door de koper een voorbehoud van financiering worden opgenomen. Dit houdt in dat de koper een bepaalde periode, meestal 6 a 7 weken, de gelegenheid krijgt om de financiering van het huis voor elkaar te krijgen. Lukt dit niet, dan kan de koper onder de koop uit.
In principe zijn mondelinge afspraken geldig. Maar bij de koop van een woning is dat anders. Nadat de koper de koopakte heeft getekend, mag hij zich nog drie dagen bedenken en terugkomen op zijn beslissing. Een verkoper mag zich bedenken tot het moment dat hij de overeenkomst heeft getekend. Hoe dat precies zit, leggen wij graag uit.

Overdracht bij de notaris
Is de financiering in orde en is door de koper 10% van de koopsom bij de notaris gestort, dan stelt de notaris de benodigde documenten op en wordt de verkoop afgerond met het passeren van de akte van levering. Voor het moment van passeren zal de koper en/of de aankopend makelaar een eindinspectie van je huis doen om te controleren of alle afspraken die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst zijn nagekomen. Op dat moment worden ook gezamenlijk de meterstanden opgenomen.

Wij begeleiden je graag
Zoals je hebt kunnen lezen komt er nogal wat kijken bij het succesvol verkopen van je huis. Wij doen natuurlijk niets liever dan je van waardevolle adviezen voorzien tijdens elke stap van het verkoopproces. Bel ons gerust voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling of voor een informatief gesprek over de mogelijkheden.

Een huis verkopen….. hoe gaat dat eigenlijk?

#huren

Huis huren

Ben je op zoek naar een huurhuis, maar weet je nog niet precies wat voor soort woning je wilt huren? We begeleiden je graag bij het vinden van de juiste huurwoning. We zijn op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en kunnen je in een vrijblijvend gesprek alles vertellen over de mogelijkheden.

Bel, kom langs of neem alvast een kijkje in ons aanbod.

Aanbod huurwoningen

#verhuren

Huis verhuren

Woon je zelf niet meer in de bedrijfswoning naast de kas dan kan het interessant zijn om je huis te verhuren. Wij treden op als intermediair tussen huurder en verhuurder zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. We gaan op zoek naar een betrouwbare huurder voor je;

 • bedrijfswoning,
 • appartement,
 • eengezinswoningen,
 • vrijstaande woningen etc.

Bel of kom langs en we bespreken de mogelijkheden.

Contact

#bakkie

Vrijblijvend gesprek

Tijdens de koffie bespreken we vrijblijvend wat er mogelijk is bij het aankopen, verkopen, huren en verhuren van een woning.

Kom vrijblijvend op gesprek
#taxatie

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van een huis, bedrijfspand of ander vastgoedobject. De taxatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. De taxateur bekijkt het pand en maakt vervolgens een taxatierapport, waarin alle relevante eigenschappen van het pand en natuurlijk de getaxeerde waarde worden opgenomen.

De waarde wordt onder andere bepaald door;

 • de ligging van het pand,
 • de perceelgrootte,
 • de woonoppervlakte,
 • de staat van onderhoud
 • en de marktsituatie.

De taxateur kan verschillende soorten waarden bepalen. Welke waarde vastgesteld wordt hangt af van het doel van de taxatie.

Wil je je huis gaan verkopen kun je ook een vrijblijvende waardebepaling laten doen door ons.

Wanneer laat je een taxatie doen?

#taxeren

Wanneer laat je een taxatie doen?

De meest voorkomende redenen om een pand te laten taxeren zijn:

 • de hypotheekverstrekker zekerheid bieden en de financiering rond te krijgen voor de aankoop van een huis;
 • de bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten;
 • vaststellen van de waarde voor het verdelen van de boedel bij echtscheiding of overlijden;
 • een aan- of verkoopbeslissing kunnen nemen;
 • bezwaar maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde.

Welke taxatiewaarden zijn er?

#taxatiewaarde

Welke taxatiewaarden zijn er?

De meest voorkomende taxatiewaarden zijn:

 • marktwaarde;
 • marktwaarde na verbouwing;
 • marktwaarde in verhuurde staat.

Wie mag een taxatie uitvoeren?

#taxateur

Wie mag een taxatie uitvoeren?

Alle hypotheekverstrekkers in Nederland eisen dat een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur die is ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert of vergelijkbaar register. Wij zijn als NVM-makelaar ingeschreven in dit register. Daarnaast eisen de meeste geldverstrekkers tegenwoordig ‘gevalideerde’ taxatierapporten.

Onze taxateurs zijn aangesloten bij:

De rapporten die wij uitbrengen worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Taxatie aanvragen

#taxatie

Taxatie nodig?

De rapporten die wij uitbrengen worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.
Snel, grondig en op maat.

Taxatie aanvragen
#hypotheekadvies

Welke hypotheek past bij mij?

De meeste mensen die een huis kopen moeten een hypotheek afsluiten. Maar welke hypotheek past bij jou? Er zijn veel hypotheekverstrekkers met verschillende soorten hypotheken en verschillende voorwaarden. Welk hypotheek je afsluit is even zo belangrijk als welk huis je koopt. Je moet de hypotheek nu kunnen betalen, maar ook als er iets vervelends gebeurt in je financiële situatie, zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Pas als de hypotheek perfect aansluit op je persoonlijke situatie, kun je onbezorgd wonen.

Wat kun je lenen voor een huis?

#lenen

Wat kun je lenen voor een huis?

We werken nauw samen met De Hypotheker. Het is verstandig om eerst informatie in te winnen over wat je kunt lenen voordat je op huizenjacht gaat. De hypotheekadviseur zal je adviseren wat het maximale bedrag is dat je aan hypotheek kunt lenen en wat daar de kosten van zijn. Zo krijg je een goed beeld van de prijsklasse waarin je kan gaan zoeken.

Wat kost een hypotheek?

#kosten

Wat kost een hypotheek?

Heb je eenmaal je droomhuis gevonden en is het koopcontract getekend, dan is het moment aangebroken om de hypotheek te regelen. De hypotheekadviseur zal daarbij de termijnen in de gaten houden die zijn vastgelegd in het koopcontract. Belangrijke deadlines zijn;

 • de datum waarop de bankgarantie gesteld moet zijn
 • en de vervaldatum van het voorbehoud van financiering.

De hypotheekadviseur neemt de exacte kosten met je door aan de hand van de definitieve offerte van de hypotheekverstrekker.

Welke hypotheekadviseur raden jullie aan?

#jazeker

Welke hypotheekadviseur raden jullie aan?

Maak een afspraak via ons kantoor voor hypotheekadvies. Afspraken zijn mogelijk tijdens kantoortijden, maar ook in de avonduren of op zaterdag.

Telefoonnummer: 0174-297741
email: wateringen@santen-gasille.nl

Of klik op onderstaande button en laat uw gegevens achter. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen:

afspraak maken

#hypotheekadvies

Hypotheekadvies nodig?

Maak een afspraak via ons kantoor voor hypotheekadvies.

Afspraak maken